Uitnodiging stakeholderconferentie RES Regio Foodvalley: het energiesysteem van de toekomst + update

  • 27 juni 2024 15:45 tot 21:00
  • locatie: Omnia (aan de ingang van Wageningen Campus) Hoge Steeg 2 | Gebouw 105 6708 PH Wageningen
Direct opslaan in uw agenda

Beste raadsleden in Regio Foodvalley, Statenleden van de provincies Gelderland en Utrecht, colleges van burgemeester en wethouders in Regio Foodvalley, ondernemers, bestuurders energiecoöperaties in Regio Foodvalley en andere professionals die betrokken zijn bij de regionale energietransitie,

 

Op donderdagmiddag en -avond 27 juni organiseren we een bijeenkomst voor alle belanghebbenden van de energietransitie in Regio Foodvalley. U bent van harte uitgenodigd!

Wonen, reizen en werken: (bijna) alles wordt elektrisch. Ons huidige elektriciteitsverbruik zal de komende tien jaar minimaal verdrievoudigen en duurzaam is de norm. Tegelijkertijd is er nu al netcongestie. Een toekomst gebaseerd op duurzame energie vraagt om grote verandering van de inrichting van ons energiesysteem.

Onderzoekers van Generation Energy en TwynstraGudde hebben, samen met allerlei partners uit onze regio, afgelopen maanden een schets gemaakt van ons energiesysteem in 2040. De schets laat zien hoe je in Regio Foodvalley op verschillende manieren kunt bouwen aan een robuust, slim, efficiënt en rechtvaardig energiesysteem. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Eén ding is zeker: ondernemerschap én samenwerking tussen ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties zijn nodig voor een succesvolle energietransitie. Daarom organiseren wij een bijeenkomst voor alle belanghebbenden van de energietransitie in Regio Foodvalley, waarbij ons energiesysteem van de toekomst centraal staat. Tijdens deze conferentie krijgt u ook een update van de situatie over netcongestie in onze regio.

Op de bijeenkomst van donderdag 27 juni (15:45-21:00 uur) gaan we met u in gesprek over drie mogelijke routes voor ons regionaal energiesysteem. Wat brengen de verschillende routes ons? Waar nemen we afscheid van? En welke spanningen geven de verschillende scenario’s? Naast kennisdelen en richting geven, is er veel ruimte voor netwerken: uw toekomstige projectpartner staat wellicht bij u aan tafel. 

In de bijlage vindt u de uitnodiging en de Aanmeldlink voor de stakeholderbijeenkomst. Voel u vrij de uitnodiging door te sturen naar collega’s en andere betrokken organisaties.

VOL = VOL

Graag tot dan!

 

Namens de werkorganisatie RES / Energieprogramma Foodvalley,

Met vriendelijke groet,

Rick de Jongh

Programmamanager Energietransitie / RES regio Foodvalley

 

Raadhuisstraat 117

Postbus 9022 

6710 HK Ede

regiofoodvalley.nl

foodvalley.nl

twitter  |  linkedin