
Kijk of luister mee
Legenda
- Advies
- Agenda
- Amendement
- Besluit
- Besluitenlijst
- Coalitievorming 2019
- concept amendement
- concept motie
- Documenten Dolderseweg
- Documenten Energiestrategie (RES)
- Documenten Uithoflijn
- Dossier Stikstof
- Fractiebestedingen
- Ingekomen stuk
- Ingekomen stukken van GS naar PS
- Lijst ingekomen stukken
- Lijst ingekomen uitnodigingen
- Link naar live uitzending
- LINK naar teams overleg
- Mededelingen
- Memo
- Motie
- Nieuwsbrieven
- Ontwerpbesluit
- Overig
- Praktische zaken
- Presentatie
- Rapport
- Regelingen en verordeningen
- Rondvraag
- Schriftelijke vragen (art 47)
- sheets
- Statenbrief
- Statenvoorstel
- Statenvraag
- Stukken ter inzage
- Stukken ter kennisname
- Termijnagenda
- Uitgaande brief
- Uitnodigingen
- uitzending link en presentielijst
- Verordening
- Verslagen
- Zienswijze
- Vertrouwelijk document
Agenda
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SV Verlengen studiefase Programma Toekomst N201 (2020MM184)
Ter besprekingStatenvoorstel Verlengen studiefase Programma Toekomst N201 (2020MM184)
Portefeuillehouder: Dhr. A. SchaddeleeD66:
We lezen in het SV niets over de mogelijk invloed van Corona op het verkeer. Wordt hier bij de uitwerking van de plannen rekening mee gehouden?
Wordt het niet eens tijd om bij dit soort projecten om een plafond vast te stellen welke financiën PS hiervoor beschikbaar wil stellen? M.a.w. Wat heeft PS hier gezien de maatschappelijke kosten en baten analyse maximaal voor over? Dit schept vooraf duidelijkheid naar partijen en voorkomt teleurstellingen.
VVD:
De N201 is de drukste (en misschien wel de belangrijkste) N-weg in de provincie Utrecht. Verreweg de meeste voertuigen gebruiken de N201 over een afstand van meer dan 15 kilometer. De N201 wordt behalve voor personenvervoer ook intensief gebruikt voor goederenvervoer. Begin 2019 is door PS een richtinggevend besluit genomen, waarvan de essentie is (‘variant 3’) dat knelpunten op de N201 opgelost worden. De VVD vindt betrouwbaarheid van bestuur belangrijk en omdat GS nu aangeeft dat er sprake is van een onbalans tussen maatschappelijke waarden en de benodigde investering, en daarom wil streven naar een kleiner en kosten effectiever pakket om de problematiek aan te pakken, willen wij graag omwille van het belang en ons begrip de discussie over dit onderwerp voeren.
Op voorhand hebben wij de volgende vragen:
De toegevoegde waarde van projectonderdelen m.b.t. veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid is nog onvoldoende scherp. Toch wordt al wel de conclusie getrokken van een onbalans tussen maatschappelijke waarden en de benodigde investering. De VVD begrijpt dat wellicht aanvullend onderzoek nodig is, maar is de conclusie van onbalans daarmee niet te voorbarig? Wat is de waarde van de MKBA als niet alle effecten op een eenduidige wijze gewaardeerd kunnen worden?
Wat is de exacte scope en aanpak van het voorgestelde aanvullende onderzoek?
Het gehele pakket aan maatregelen is op een integrale wijze doorgerekend, maar toch kunnen door de integrale benadering de individuele maatregelen nu niet verder in voorbereiding gebracht worden. Is er een proces denkbaar, waarin we wel al eerder de voorbereiding starten voor het oplossen van relevante knelpunten? Zo ja, hoe kan dit proces er dan uitzien? Wat is het verschil tussen knelpunten en bouwstenen in deze context?
Ten behoeve van leefbaarheid zijn bovenwettelijke maatregelen bedacht. Wat is hiervan de kostenimpact?
Pag. 4. ad 1 de bocht bij Mijdrecht:
Wat houdt het alternatief met parallelweg en twee flauwe bochten in t.o.v. de voorkeursvariant?
Pag. 4. ad 4 het kruispunt met de Rijksstraatweg – Binnenweg:
Wat is hier nu concreet het voorstel om nader te onderzoeken; mede gezien de opmerking ‘gemengd draagvlak’?
Pag. 5 ad OV Verbetervoorstel:
‘Bij de plannen aandacht geven aan de fysieke inrichting van de weg en het optimaal ondersteunen van het busvervoer’. De N201 wordt veel gebruikt voor goederenvervoer. Wat is de impact hiervan op de doorstroming voor het goederenvervoer?
Pag. 10 ad innovatie:
Wij lezen hier niets over smart mobility toepassingen, bijvoorbeeld m.b.t. intelligente verkeerslichten etc. Waarom niet?
Pag. 13:
Wij lezen dat de investeringskosten van de minimale variant in het Statenbesluit van 18 februari 2019 werden geraamd op 402,9 mln.; inclusief 170 mln. voor vergroten potentie OV o.a. station Loenersloot. Het amendement voor onderzoek naar de mogelijkheden van een station Loenersloot werd echter pas aangenomen op 30 oktober 2019. Hoe zit dat? En waar zit dan precies de eventuele keuze om de investeringskosten te verlagen in verwerkt? Het niet aanpassen van de bruggen en het niet vervangen van de brug over het ARK (bij elkaar 110 mln)? Kan hier meer duidelijkheid in geboden worden?
SP:
Wij hebben op zich geen bezwaar tot een jaar uitstel, om in die tijd verder te studeren op interessante mogelijkheden. Mogelijk zou kunnen blijken dat er met veel minder ingrijpende zaken ook een goede oplossing kan komen omdat men, ook in de toekomst, veel vaker thuis zal werken.
Uitstel kost meestal veel geld, wij willen graag een transparantie berekening wat dit uitstel extra gaat kosten.
GroenLinks:
het Statenbesluit van 18 februari 2019 is de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal benoemd als knelpunt. Uit verkeerskundige berekeningen volgt dat de huidige brug met 2x1 rijstroken geen groot knelpunt vormt. Door meer opstelruimte vanaf de A2 in combinatie met een goede regeling van de verkeerslichten kan -in geval van file-de rij wachtende auto’s zoveel mogelijk buiten de passage Loenersloot worden gehouden waardoor het ritsen voor de brug zo min mogelijk tot problemen leidt."
- Begrijpt GroenLinks hieruit dat er niet wordt gekozen voor extra capaciteit op de N201, maar dat er capaciteit (verlengde afrit) op de A2 wordt gerealiseerd?-
- Was de verkeersregelinstallatie tot nu toe niet goed dan?
- Staat er bij knelpuntnummer 5 (Kruispunt N201/N402) dat het alternatief, namelijk een filedetectiesysteem, 9 miljoen euro kost? Kan dit gemotiveerd worden?
SGP:
De kosten van de maatregelen zijn in totaal 115 miljoen. Er wordt in de stukken ook gesproken over maatregelen ter verbetering van natuurwaarden rondom de N201, zoals het aanleggen van faunapassages. Zit dit in de kosten van 115 miljoen of zijn dit aanvullende kosten uit andere financieringsbronnen?
Hoe zijn betrokken gemeenten en omwonenden meegenomen in het uitstel waarvoor nu gekozen wordt?
Een belangrijk knelpunt voor ons is de passering van Vinkeveen. We zien dat het alternatief wordt afgeserveerd. We begrijpen de afweging, maar het blijft wel een groot knelpunt. Onze vraag is hoe het overleg met de gemeente hierover loopt en of er samen met de gemeente wordt gezocht naar een oplossing of dat ieder met zijn eigen project bezig is?
Welke mogelijkheden zijn er om op de N201 filedetectie verder te verbeteren en welke kansen liggen hier potentieel?
In de memo over participatie wordt meerdere keren gesproken over een ‘bewonersvariant’ bij Loenersloot. Wat wordt hiermee bedoeld? Hoe is deze variant meegenomen?
vergroten verkleinenVergaderstukken bij agendapunt:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SB toekenning bonus van 100, euro aan de BOA's (2020MM188)
Ter informatie -
-
-
-
-
-