Ans Oude Luttikhuis: “Ik wil het historische geluid vertegenwoordigen van de inwoner”

Gepubliceerd op: 18 juni 2024 09:06

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Ans Oude Littikhuis, Statenlid voor de BBB. Zij vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

Ans Oude Luttikhuis

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

Ik wil iets betekenen voor behoud van de mooie provincie Utrecht. De aantasting door meer huizen en wegen te bouwen gaat ten koste van het groen. Dat wordt allemaal wel erg makkelijk gedaan. Zorgvuldigheid om de provincie mooi en toegankelijk te houden is echt een drijfveer van mij.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Het historische geluid vertegenwoordigen van de inwoner. Er zit heel veel kennis en ervaring in die verhalen en ik vind dat daar slecht naar wordt geluisterd. Daar mag wat mij betreft veel meer aandacht voor komen.

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Er zijn veel leuke plekken, maar de Utrechtse Heuvelrug in het bijzonder. 50 kilometer aan natuurgebied, dwars door de provincie van Gooimeer tot de Grebbeberg. Dat gebied moeten we koesteren.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik fiets, wandel en bridge graag!

Meer weten?

Op het profiel van Ans zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe zij in deze vergaderingen heeft gestemd.