Noortje Flink: "Jongeren moeten een kans krijgen om mee te praten"

Gepubliceerd op: 06 februari 2024 09:02

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Noortje Flink, Statenlid voor de PvdA Zij vertelt over wat ze wil bereiken in de provinciale politiek.

"Jongeren moeten een kans krijgen om mee te praten"

"Als jongere maak ik me zorgen over thema's zoals de woningnood en de klimaatcrisis. Omdat deze thema's bij uitstek provinciale thema's zijn, wil ik als Statenlid bijdragen aan oplossingen hiervoor. Ik vind het belangrijk dat jongeren een kans krijgen om hierover mee te praten, want de keuzes die nú gemaakt worden bepalen hoe en waar wij later kunnen wonen, hoe we naar ons werk zullen reizen en of de aarde nog een beetje leefbaar is."

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

"Ik wil oplossingsgericht kijken naar de grote uitdagingen die spelen, zoals bijvoorbeeld schonere manieren van reizen betaalbaar maken. Als Statenlid zet ik me ervoor in, dat hierin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Dat betekent óók dat je mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken tegemoet komt, bijvoorbeeld door gratis busvervoer aan te bieden."

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

"Als het lekker weer is, is het prachtig om per kano over de Kromme Rijn naar Rhijnauwen bij Amelisweerd te peddelen."

Wat doe je in je vrije tijd?

"In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling, lees ik een mooi boek, of bezoek ik een museum."

Meer weten?

Op het profiel van Noortje zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe zij in deze vergaderingen heeft gestemd.