Sjors Nagtegaal: "Je leven leiden zonder te veel regels en gedoe"

Gepubliceerd op: 11 juni 2024 08:06

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Sjors Nagtegaal, Statenlid voor UtrechtNu! Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Sjors Nagtegaal: "Je leven leiden zonder te veel regels en gedoe"

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

Ik ben Statenlid geworden omdat ik vind dat de overheid op elk niveau te veel te zeggen begint te krijgen, ook provinciaal. Ik wil me inzetten om meer zeggenschap te geven aan inwoners en ondernemers. De provincie moet niet proberen kabinetje te spelen en eigen beleid verzinnen dat eigenlijk niet tot hun taken behoort. De samenleving kan zelf dingen oplossen. Het devies moet zijn: hoe kleiner de (provinciale) overheid, hoe beter.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Inwoners van onze prachtige provincie Utrecht moeten vooral hun leven kunnen leiden zonder al te veel regels en gedoe. Vrijheid moet het uitgangspunt zijn. Keuzevrijheid als het gaat om mobiliteit, dus ook met de auto. Maar ook vrijheid als het gaat om (agrarische) ondernemers die op hun eigen manier het bedrijf willen runnen. Ook wil ik dat we gemeenten respecteren in de keuzes die zij maken.

Welke plek raad jij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Vroeger, toen ik nog een kleine Sjors was, hadden mijn ouders een caravan op de Wilgenplas in Maarssen. Dit ligt nabij de prachtige Bethunepolder, een plek waar ik veel herinneringen aan heb. Stiekem klimmen op de oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, fietsen op alle prachtige paden op weg naar De Strook en met een broodje en wat drinken een plekje in het riet of gras zoeken om te chillen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben vooral een trotse papa van onze zoon die in juni 2021 geboren is. Als hij het naar zijn zin heeft ben ik ook blij. Verder ben ik een filmfanaat en ben ik een echte Bourgondiër, vooral als het gaat om eten. Op vakantie is mijn nummer één prioriteit het vinden van een goed restaurant.

Meer weten?

Op het profiel van Sjors zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.