Wilma de Boer-Leijsma: "Een bijdrage leveren aan een eerlijke samenleving: dat is mijn drijfveer"

Gepubliceerd op: 28 november 2023 07:11

Provinciale Staten kent 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Wilma de Boer-Leijsma, Statenlid voor PvdA, vertelt over wat zij doet in de provinciale politiek.

"Een bijdrage leveren aan een eerlijke samenleving: dat is mijn drijfveer"

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Een bijdrage leveren aan een eerlijke samenleving, in welke rol dan ook, dat is mijn drijfveer. De rol van de provincie wordt steeds belangrijker en daardoor ook interessanter. Mijn speciale interesse gaat uit naar natuur en landbouw, een onderwerp dat hoog in de belangstelling staat. Mijn doel is: een landelijk gebied in balans, waar mens en natuur als één geheel samenwerken.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Ieder mens heeft recht op een dak boven zijn hoofd. Daarom moeten er snel meer betaalbare woningen worden gebouwd. Goede busverbindingen zijn nodig en gratis voor wie het niet zelf kan betalen. De energietransitie mag niet alleen goed uitpakken voor mensen die er toch al warmpjes bij zitten. En we hebben een gezonde natuur nodig, waar boeren op een eerlijke manier hun boterham kunnen verdienen. Daar zet ik mij voor in!

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

In het natuurgebied Arkemheen-Eemland kan je heerlijk wandelen en fietsen! Je kunt hier ook bijzondere vogels spotten, zoals de kievit en de grutto. Verder is het gewoon een mooi open gebied, langs de Eem. Daar kan je ook met de fietsboot overheen varen. En er zijn ook gezellige plekken voor een korte pauze.

Wat doe je in je vrije tijd?

Het liefste spring ik 's morgensvroeg meteen in het zwembad! Of in zee, nog fijner. Zwemmen doe ik dan ook vaak. Daarnaast ga ik er graag op uit met onze hond in de bossen of hei in de omgeving.

Meer weten?

Op het profiel van Wilma zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe ze in deze vergaderingen heeft gestemd.