Dimitri Gilissen: “Iedereen moet ruimte krijgen om iets te maken van het leven”

Gepubliceerd op: 27 februari 2024 08:02

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Dimitri Gilissen, Statenlid voor de VVD. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

 Dimitri Gilissen: “Iedereen moet ruimte krijgen om iets te maken van het leven”

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Ik ben met veel plezier en passie bijna 12 jaar raadslid geweest in de stad Utrecht. Nu wil ik die passie graag naar de provincie brengen en me inzetten voor alle Utrechters, jong en oud.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Ik wil dat iedereen de ruimte krijgt om iets van zijn of haar leven te maken. Een belangrijke vraag is hoe we de schaarse ruimte in onze provincie kunnen inzetten. Mijn stellige overtuiging is dat we meer woningen, arbeidsplaatsen en groen de komende jaren een plek kunnen geven door drempels voor nieuwe initiatieven te verlagen en als provincie te kijken hoe het wel kan in plaats van waarom niet. Minder in plaats van meer regels helpen daarbij. Daar is een provincie voor nodig waar je goed kunt wonen, werken, leren en recreëren.

Welke plek raad je aan om eens te bezoeken in de provincie?

Wandel eens door het Maximapark in Vleuten-De Meern. Het mooiste, grootste en nieuwste stadspark van Utrecht. Elk jaargetijde is het park een lust voor het oog.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik sta regelmatig langs het voetbalveld als trainer van een jongensteam.

Meer weten?

Op het profiel van Dimitri zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.