Doe mee!

Als inwoner kun je altijd meedoen en meekijken met het werk van Provinciale Staten Utrecht. Op deze pagina vind je verschillende manieren om in contact te komen. Heb je liever contact met een partij, Statenlid, commissielid of fractiemedewerker? Je vindt hun contactgegevens hier.

Openbaar
Daarnaast is het werk van Provinciale Staten openbaar. Dat houdt in dat Provinciale Statenvergaderingen en de commissievergaderingen zowel online als vanuit het provinciehuis te volgen zijn.

De Provinciale Statenvergadering vindt plaats in de Statenzaal. De commissievergaderingen vinden soms plaats in de Statenzaal en soms plaats in de commissiekamer. In beide ruimtes zijn zitplaatsen aanwezig om de vergadering te volgen, met gratis koffie en thee.

Je kunt alle vergaderingen ook online meekijken via een livestream. Als de vergadering bezig is kun je op de pagina met de agenda zien wat er op dat moment wordt besproken. Het is daarnaast mogelijk om vergaderingen na afloop terug te kijken en specifieke fragmenten te downloaden.

Naast de vergaderingen zijn ook alle Statenstukken waarover wordt gesproken en besloten in te zien. Deze documenten, zoals Statenvoorstellen, Statenbrieven, moties of amendementen, vind je terug bij het agendapunt dat wordt besproken of via de Statenstukken.