Erwin Kamp: 'Ik wil mijn kennis en ervaring delen vanuit mijn humanistische levensbeschouwing'

Gepubliceerd op: 07 mei 2024 08:05

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Erwin Kamp, Statenlid voor D66. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Erwin Kamp: 'Ik wil mijn kennis en ervaring delen vanuit mijn humanistische levensbeschouwing'

Waarom wilde je Statenlid worden?

Na drie perioden in een gemeenteraad en een eerste periode Statenlid wil ik mijn kennis en ervaring delen vanuit mijn humanistische levensbeschouwing. Ik wil politiek bedrijven vanuit waarden en onderwerpen inbrengen die soms vergeten lijken te worden. Niet alleen volgend maar ook agenderend. Ik zie uit naar de samenwerking met andere Statenleden en onze inwoners in de provincie.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Een luisterend oor, politiek dichter bij de inwoners brengen en een originele kijk en van meerwaarde zijn bij onderwerpen zoals mobiliteit (auto en fiets), cultuur en erfgoed en toerisme & recreatie en sport. Hoop wat vertrouwen in de politiek terug te kunnen brengen.

Welke plek raad jij aan eens te bezoeken in de provincie?

Een wandeling over een Traag Pad (Kerkepad) tussen bijvoorbeeld Leersum en Doorn.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag in de mooie omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Vooral een lange wandeling met mijn twee Cocker Spaniëls: Bruno & Cooper zie ik als een sportieve uitdaging. Daarnaast lees ik graag en ben ik geïnteresseerd in filosofie (Savater). Ik vind het ook fijn om te koken (Indisch) en samen met familie en vrienden te dineren. Recent heb ik een nieuwe hobby opgepakt en heb ik mij verdiept in mijn familiehistorie (genealogisch onderzoek).

Meer weten?

Op het profiel van Erwin zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.