Imraan El Hamdaoui: "Ik geloof sterk in de kracht van lokale politiek"

Gepubliceerd op: 12 maart 2024 08:03

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Imraan El Hamdaoui. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Ongetitelde afbeelding, 12-03-2024 08:37:17

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Ik ben altijd al erg maatschappelijk betrokken geweest en heb gezien hoeveel onzekerheden de bewoners van onze provincie te verduren hebben. Dat moet anders. Die problemen kunnen opgelost worden, en daar zet ik me graag voor in.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Ik geloof sterk in de kracht van lokale politiek. Als Statenlid heb ik directe invloed om onze prachtige gemeenschap te verbeteren en oplossingen te vinden voor lokale uitdagingen. In onze provincie zijn er veel redenen om trots op te zijn, maar er zijn ook gebieden waar onderdrukking en discriminatie nog steeds aanwezig zijn. Dit moet veranderen, en ik ben vastbesloten om een bijdrage te leveren aan deze verandering.

Welke plek raad jij aan om eens te bezoeken in de provincie?

De bossen bij De Bilt vind ik echt erg mooi, maar de geschiedenis van Utrecht vind ik ook echt super interessant. We hebben echt hele gave standbeelden, kerken en oude gebouwen. Als je maar een beetje onderzoek doet, kom je echt op hele mooie plekken.

Wat doe je in je vrije tijd?

Koken, bakken, lezen, bordspellen, geschiedenis, afspreken met vrienden en familie, concerten en festivals bezoeken, gamen en films kijken.

Meer weten?

Op het profiel van Imraan zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.