Juliëtte van Gilse: "Een veilige provincie waarin iedereen heerlijk kan leven en bewegen."

Gepubliceerd op: 05 maart 2024 08:03

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Juliëtte van Gilse, Statenlid voor de VVD. Zij vertelt over wat ze wil bereiken in de provinciale politiek

"Een veilige provincie waarin iedereen heelijk kan leven en bewegen."

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Om bij te kunnen dragen aan onze mooie provincie, met name op het gebied van veiligheid. Ik zag dat veel van mijn leeftijdsgenoten met vragen zaten, bijvoorbeeld of zij wel veilig naar huis konden fietsen en of zij een plek hebben om (later) te kunnen gaan wonen. Ik wilde me daar graag voor inzetten en doe dat nog steeds met veel enthousiasme!

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Ik wil graag zorgen voor een veilige provincie waarin iedereen heerlijk kan leven en bewegen. Met in ieder geval voldoende zwemwater, brandveilige bossen en een prettig landelijk gebied. Daar is een provincie voor nodig waar je goed kunt wonen, werken, leren en recreëren.

Welke plek raad jij eens aan om te bezoeken in de provincie?

Landgoed Den Treek-Henschoten, omdat het een prachtig gebied is waar landbouw, natuur, bedrijvigheid en wandelen goed samengaan.

Wat doe je in je vrije tijd?

Heerlijk wandelen in onze provincie en uitgebreid koken in het weekend.

Meer weten?

Op het profiel van Juliëtte zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe zij in deze vergaderingen heeft gestemd.