Marcel Harinck: “Utrecht staat voor grote uitdagingen”

Gepubliceerd op: 26 maart 2024 08:03

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Marcel Harinck, Statenlid voor D66. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

 Marcel Harinck: “Utrecht staat voor grote uitdagingen”

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

Utrecht staat voor grote uitdagingen. Deze uitdagingen, zoals klimaatverandering, tekorten op de woningmarkt en de stikstofcrisis, hebben een enorme impact op de maatschappij. Ze vragen om nieuwe benaderingen van energievoorziening, economie en samenleven. Met een studieachtergrond in (Technische) Bestuurskunde, mijn ervaring als gemeenteraadslid in Delft en mijn oog voor de maatschappij wil ik deze uitdagingen het hoofd bieden als Statenlid. Uiteraard met de progressieve visie van D66 in de hand!

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Op economisch vlak wil ik de Utrechtse economie stimuleren door in te spelen op de kracht van onze provincie. Denk hierbij aan het verbeteren van bedrijvigheid rondom circulariteit. Op het gebied van openbaar Vervoer wil ik sturen op minder rituitval en duurzaamheid. In mijn portefeuille Bestuur & Organisatie wil ik de provinciale organisatie stimuleren om te innoveren, bijvoorbeeld in haar digitalisering en personeelsbeleid.

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 heb ik een driedaagse fietstocht georganiseerd door vrijwel de hele provincie heen! Mocht je geïnteresseerd zijn in de route, dan mag je me een mailtje sturen!

Wat doe je in je vrije tijd?

Als sport zwem ik baantjes bij De Kwakel in Overvecht (Utrecht stad), dus het komt welisvoor dat ik in staten- of commissievergaderingen met "zwemhaar" zit. Ik besteed graag tijd met vrienden en met mijn vriendin, speel videogames, en eens in de zoveel tijd maak ik muziek (zang, gitaar en basgitaar). Helaas heb ik geen band meer om samen muziek te maken, de tijd is immers beperkt.

Meer weten?

Op het profiel van Marcel zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.