Ronnie Hossain: "Ik geloof in een kleine maar effectieve overheid"

Gepubliceerd op: 09 april 2024 08:04

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Ronnie Hossain, Statenlid voor de VVD. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Ronnie Hossain:

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

Omdat ik geloof in een kleine maar effectieve overheid. Er zijn grote uitdagingen die mensen niet alleen kunnen oplossen zoals goede bereikbaarheid, voldoende ruimte maken voor woningen en werkgelegenheid, beschermen van natuur en het voortvarend doch betaalbaar realiseren van de energietransitie. Ik wil binnen die focus op kerntaken helpen ons Utrecht nog mooier en sterker te maken!

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Vrijheid! Geluk en zingeving is aan mensen zelf, maar de provincie kan daar goede randvoorwaarden voor creëren. Daar hoort bij dat inwoners zich vrij en veilig kunnen bewegen naar werk, familie, vrienden en hobby's met het voor hen best passende vervoersmiddel: fiets, auto, of OV en dat deze ook goed op elkaar aansluiten en zo duurzaam mogelijk zijn. Daarbij is het heel belangrijk goed te luisteren en te begrijpen waar de behoeften van inwoners liggen, want het leven gebeurt buiten het Provinciehuis, niet daarbinnen!

Welke plek raad jij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Over de Lekdijk fietsen (of hardlopen) en rustig over het landschap om je heen uitkijken, en dan afslaan richting Leerdam. De prachtige Heuvelrug, Vinkeveense Plassen, en Lage Vuursche zijn ook verplichte kost!

Wat doe je in je vrije tijd?

Eigenlijk ben ik een klein beetje workaholic. Als docent natuurkunde en economie in het voortgezet onderwijs ben ik vaak ook 's avonds en in het weekend bezig met online vragen van leerlingen beantwoorden, lessen en toetsen plannen en extracurriculaire activiteiten voorbereiden. Met het Statenwerk ben ik net zo erg, zo heb ik inmiddels bijna alle provinciale doorfietsroutes zelf afgefietst en met een GoPro gefilmd om daarmee weer aandacht te kunnen genereren voor ons fantastische fietsnetwerk. Maar als ik dan toch tijd heb, dan ga ik graag hardlopen en krachttraining doen, speel ik Dungeons & Dragons, of zit achter mijn net iets te overdreven (en zelfgebouwde) PC te gamen. 

Meer weten?

Op het profiel van Ronnie zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.