Wat gebeurt er in week 13: infosessies en werksessies

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 12:03

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige activiteiten bij Provinciale Staten Utrecht. Deze week staan er geen openbare vergaderingen gepland, maar er staan wel een aantal werksessies en informatiesessies op de agenda.

Wat gebeurt er in week 12: Provinciale Statenvergadering 

Informatiesessie BEM: fusietraject RUD/ODRU

De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht gaan fuseren en worden Omgevingsdienst Utrecht. Provinciale Staten worden over de start van dit traject geïnformeerd.

Werksessie M&M: MIRT-verkenning OV en Wonen: bespreken eerste inhoudelijke resultaten.

In deze sessie worden de eerste inhoudelijke resultaten besproken van de MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport) OV en Wonen. In deze verkenning wordt onder andere gekeken naar de ontlasting van Utrecht Centraal en het beter bereikbaar maken van het Utrecht Science Park.

Informatiesessie M&M: Spooragenda

Gedeputeerde Staten informeren Statenleden over de ontwikkelingen op het spoor in de provincie.

Informatiesessie commissie omgevingsvisie: Kader Provinciaal Programma Wonen en Werken

De provincie stelt kaders vast voor de verhouding tussen wonen en werken, om dat vervolgens vast te leggen in de omgevingsvisie en omgevingsverordening. Omdat uit onderzoeken nieuwe behoeftes naar voren komen zijn er nieuwe kaders opgesteld waar Provinciale Staten zich over laten informeren.