Wat gebeurt er op het Utrecht Science Park? Statenleden op werkbezoek

Gepubliceerd op: 17 april 2024 14:04

Wat gebeurt er allemaal op het Utrecht Science Park en wat zijn de laatste ontwikkelingen. Daar hebben de Staten- en commissieleden het vandaag over gehad tijdens een rondleiding over het terrein in Utrecht.

Wat gebeurt er op het Utrecht Science Park? Statenleden op werkbezoek

Naast een fietstocht door het gebied hebben de Staten- en commissieleden binnen gekeken bij het Nederlands Plant Eco-fenotypering Centrum (NPEC). Daar wordt onder andere gekeken naar hoe planten groeien, zodat de waarnemingen gebruikt kunnen worden in genetisch onderzoek. De Statenleden kregen een demonstratie over hoe met behulp van een 3D-scan en speciale verlichting de groei van planten wordt bijgehouden.

Ook brachten Provinciale Staten het GEZOND& WEL-centrum van de Hogeschool van Utrecht een bezoek. Studenten van verschillen zorgopleidingen studeren hier op dezelfde locatie. Hier leren zij niet alleen over hun eigen specialiteit, maar ook hoe zij met andere mensen in het werkveld kunnen samenwerken.

Statenlid Kees Vermaat kijkt enthousiast terug op het werkbezoek "Het is heel interessant om te zien hoe het park in tien jaar is uitgebreid", aldus Vermaat. "Bij het Science Park denk je als eerste aan studeren, maar er zit daar veel meer. Zoals opstartende bedrijven.


Door het werkbezoek is nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk Utrecht Science Park is voor de regio. Ik vind het belangrijk dat deze locatie goed bereikbaar is voor iedereen die hier zijn werk heeft".