Uitnodiging De Groene Venen 2 lezingen + ALV

 • 23 april 2024 19:15 tot 22:30
 • locatie: De Boei (Kerklaan 32, Vinkeveen)
Direct opslaan in uw agenda

De Groene Venen organiseert op 23 april een avond met maar liefst twee interessante lezingen, die wordt afgesloten met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De presentaties zijn gratis voor zowel leden als niet leden. De avond ziet er als volgt uit:

 • 19.30 uur: lezing Waterkwaliteit door Emile Nat
 • 20.30 uur:  presentatie 50 jaar De Groene Venen door Luuc Mur
 • 20.50 uur: uitreiking van De Groene Pluim (prijs voor een persoon die zich in  onze gemeente bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur)
 • 21.00 uur: Pauze
 • 21.15 uur: Algemene Ledenvergadering

Waar? 
De Boei, Zuwezaal 1e etage, Kerklaan 32 Vinkeveen 

Lezing Waterkwaliteit door Emile Nat

Waterkwaliteit is een belangrijk issue in Nederland, en zeker op onze 'eigen' Vinkeveense Plassen en de Botshol. Emile Nat is als ecoloog en bioloog afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is specialist op het gebied van kranswieren en andere onderwatervegetatie en eigenaar/onderzoeker bij het Landelijk Informatiecentrum Kranswieren (LIK). Daarnaast is hij werkzaam bij Stichting Waterproef en voor Waternet doet hij (vooral in onze regio) wateronderzoek.

De aanwezigheid van waterplanten zegt veel over de waterkwaliteit. Emile onderzoekt al decennia lang de onderwatervegetatie in de Botshol, tijdens zijn lezing gaat hij hier dieper op in. Ook de maatregelen die worden genomen om de waterkwaliteit in de Botshol te verbeteren en de connectie met de Vinkeveense Plassen komen aan bod.

Luuc Mur over 50 jaar DGV

Vorig jaar kondigde Luuc Mur na ruim 50 jaar (!) zijn vertrek aan als bestuurslid bij De Groene Venen. Na de lezing van Emile Nat neemt hij met een korte presentatie over 50 jaar De Groene Venen in stijl afscheid van onze vereniging.

Algemene Ledenvergadering van De Groene Venen

Na de pauze start om 21.15 uur de Algemene Ledenvergadering van De Groene Venen. Het jaarverslag over 2023 kunt u HIER bekijken en downloaden.

De agendapunten zijn als volgt:  

 1. Opening 
 2. Ingekomen stukken
 3. Notulen Algemene ledenvergadering 25 april 2023
 4. Jaarverslag 2023
 5. Financieel verslag 2023
 6. Begroting 2024
 7. Bestuur (er zijn geen aftredende bestuursleden)
 8. Rondvraag
 9. Sluiting
Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo