.

Periode: januari 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023
januari (8) februari (10) maart (14) april (5) mei (0) juni (0) juli (0) augustus (0) september (0) oktober (0) november (0) december (0)

Michiel Fiscalini: "Ik verlang naar een duidelijk pragmatisch geluid in de politiek"

30 januari 2024

Provinciale Staten hebben 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Michiel Fiscalini, fractievoorzitter en Statenlid voor UtrechtNu! Hij vertelt over wat hij wilt bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Provinciale Staten bezoeken meerdere locaties in het landelijk gebied

29 januari 2024

Provinciale Staten bezoeken de komende tijd meerdere plekken in de provincie om zich te verdiepen in het Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG). In dit programma komen allerlei politieke discussies over het landelijk gebied samen, zoals de Utrechtse aanpak van het stikstofbeleid, de natuurontwikkeling in het algemeen en de water- en bodemkwaliteit.

Lees meer

Marjolein van Elteren: “We doen hier hele mooie dingen met elkaar”

23 januari 2024

Provinciale Staten heeft 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Marjolein van Elteren, Statenlid en fractievoorzitter voor de GroenLinks, vertelt over wat zij wilt bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er op de woensdag? - 24 januari 2024

22 januari 2024

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige bijeenkomsten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 24 januari staan er onder andere vergaderingen van de Statencommissies Ruimte, Groen, Water en Wonen en Bestuur, Economie en Middelen gepland.

Lees meer

Bertrick van den Dikkenberg: “Ik wil de stem van buiten naar binnen brengen”

16 januari 2024

Provinciale Staten heeft 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Bertrick van den Dikkenberg, Statenlid en fractievoorzitter voor de SGP, vertelt over wat hij wilt bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Bakhuis-Woltersprijs 2024

15 januari 2024

Provinciale Staten Utrecht zoeken tot en met 2 februari naar kandidaten voor de Bakhuis-Woltersprijs. Ken jij iemand die zich in onze provincie inzet voor de maatschappij en vrouwenemancipatie in het bijzonder? Geef die persoon dan aan ons door!

Lees meer

Dit gebeurt er op de woensdag - 17 januari 2024

15 januari 2024

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige bijeenkomsten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 17 januari staan er onder andere vergaderingen van de Statencommissies Milieu en Mobiliteit en Omgevingsvisie gepland.

Lees meer

Olivia Butterman: “Ik wil een gezonder en prettigere leefomgeving achterlaten aan onze (klein)kinderen"

09 januari 2024

Provinciale Staten heeft 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Olivia Butterman, Statenlid voor Partij voor de Dieren, vertelt over wat zij wilt bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer