.

Periode: februari 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023
januari (8) februari (10) maart (14) april (5) mei (0) juni (0) juli (0) augustus (0) september (0) oktober (0) november (0) december (0)

Dimitri Gilissen: “Iedereen moet ruimte krijgen om iets te maken van het leven”

27 februari 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Dimitri Gilissen, Statenlid voor de VVD. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 9: inwoners spreken over windenergie en werkbezoeken

26 februari 2024

Aankomende week gaan Provinciale Staten in gesprek met inwoners en elkaar over kansrijke gebieden voor windenergie. Daarnaast staan er twee werkbezoeken op de agenda.

Lees meer

Stilstaan bij twee jaar oorlog

24 februari 2024

Op zaterdag 24 februari is het twee jaar geleden, dat Rusland binnenviel in Oekraïne. Als Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en organisatie zijn we blij dat we een aantal van hen een veilige plek in ons provinciehuis hebben kunnen bieden. Op deze trieste dag zijn zij in onze gedachten.

Lees meer

Nominaties voor Bakhuis-Woltersprijs bekend: een afspiegeling van alle voordrachten

16 februari 2024

De jury nomineert, in alfabetische volgorde, Agnes Jongerius, Nadia Laiti en Sabine Meulenbeld als mogelijke winnaars voor de Bakhuis-Woltersprijs 2024.

Lees meer

Voorjaarsreces

15 februari 2024

Provinciale Staten Utrecht zijn van 17 februari tot en met 25 februari met voorjaarsreces. Dat betekent dat er in deze periode geen vergaderingen of andere bijeenkomsten gepland staan.

Lees meer

Dimf Ghijsels-Kerkhoff: “Wij hebben ondernemers en de landbouwsector keihard nodig”

13 februari 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Dimf Ghijsels-Kerkhoff, Statenlid voor de BBB Zij vertelt over wat ze wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Scholieren overhandigen rapport bij debat: "Betrek jongeren bij politiek"

12 februari 2024

Deelnemers van de voorrondes voor 'Op weg naar het Lagerhuis' gaven Provinciale Staten Utrecht een onderzoek met praktische tips over hoe jongeren mee kunnen doen in de politiek of geïnteresseerd raken

Lees meer

Dit gebeurde tijdens de Provinciale Statenvergadering

07 februari 2024

Provinciale Staten debatteren over de Omgevingsverordening en een advies over hun eigen werkwijze.

Lees meer

Noortje Flink: "Jongeren moeten een kans krijgen om mee te praten"

06 februari 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Noortje Flink, Statenlid voor de PvdA Zij vertelt over wat ze wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er op de woensdag? - 7 februari 2024

05 februari 2024

Provinciale Staten debatteren over een wijziging van de Omgevingsverordening en bespreken een advies over hun eigen werkwijze.

Lees meer